Kolsås
Utsikt fra Kolsåstoppen

Kolsåstoppen Boligsameie sto ferdigstilt i 1977 og består av 88 terrasseleiligheter med tilhørende garasjeplasser.

Til tross for sin «landlige» beliggenhet, er dette et av de mest sentrale områder i Bærum med kort vei til kommunikasjon, handel, skoler og barnehager.


Området

Sameiet ligger naturskjønt til rett under Kolsåstoppen. Her er det ingen mangel på turmuligheter. Det som kalles Kolsåsplatået – skog, våtmark og selve toppene (det er faktisk 2),  er naturrreservat med fantastisk fugle- og planteliv. Nedenfor selve toppen, på østsiden, ligger Dælievannet. I området rundt vannet finnes både helleristninger og gravhauger. Kolsås er et yndet utfartsmål for store og små.

Det er kort vei til andre naturopplevelser. De beste skiløypene finner du i blant annet i Lommedalen.

Historiske opplevelser finnes også i nærområdet. Jernverket Bærums Verk som ble anlagt tidlig på 1600-tallet er i dag et spennende handelssted der mange av de opprinnelige bygningene er bevart. Kunsthåndverkere utgjør en stor del av handelsnæringen her.

Sandvika med mange tilbud som kino, kulturhus, konsertscener, spisesteder og spennende butikker ligger 10 minutter unna.


Kommunikasjon

Det er ca. 5 minutters gange til både T-bane og buss med hyppige avganger. Buss tar deg til Oslo via Sandvika og Lysaker, mens T-banen går om Bekkestua til Oslo (endestasjon Mortensrud). I motsatt retning går bussene til Rykkinn, Bærums Verk og Lommedalen.


Handel på Kolsås

Kolsås har sitt eget nærsenter – Kolsåssenteret, som ligger 5 minutters gange fra sameiet. Her finner du alt du trenger; Dagligvarebutikk, apotek, vinmonopol, klær, blomster, frisør, spesialbutikker og spisesteder.


Skoler og barnehager

I umiddelbar nærhet finnes det 2 videregående skoler, 1 ungdomsskole, 2 barneskoler og 3 barnehager.