Avfallshåndtering Isi - gjennomsiktig sekk

Ny avfallshåndtering på ISI

publisert i: Avfallshåndtering | 0

Fra 1. mars tar ISI avfallsanlegg kun imot gjennomsiktige avfallssekker. Sorte eller ugjennomsiktige sekker kan ikke benyttes ved levering av avfall til ISI avfallsanlegg. Gjennomsiktige avfallssekker skal benyttes ved levering av alle typer, også hageavfall. Alternativt kan det leveres løst på henger eller i bil. Husk å sikre avfallet godt. Fra 1. mars 2019 tar de ikke lenger imot avfall i sorte eller ugjennomsiktige sekker på ISI avfallsanlegg. Det betyr at avfall i sorte eller ugjennomsiktige sekker vil bli avvist. Alt avfall som skal leveres på ISI avfallsanlegg må sorteres før levering.

Husk: Sorter hjemme i gjennomsiktige sekker. Det er lurt å bruke en gjennomsiktig sekk for hver enkelt avfallstype. For eksempel én sekk til elektrisk avfall, én til metall, én til papir/papp, én til klær og tekstiler, én til hageavfall osv. Avfall kan også leveres løst på henger eller bil, men husk at dette må sikres godt. Avfall i handleposer må også tømmes og sorteres. Rest- og matavfall skal ikke leveres til ISI avfallsanlegg, men kastes i beholder hjemme. Gjennomsiktige avfallssekker kan kjøpes hos flere dagligvarebutikker og byggevarehus. I en periode fra 1. mars 2019 kan du kjøpe gjennomsiktige sekker på ISI avfallsanlegg og disse koster 50 kr for 2 ruller.

Hvorfor innføres gjennomsiktige avfallssekker?

Elektrisk avfall, farlig avfall, tekstiler og klær sorteres ofte feil og blandes sammen. Farlig avfall skal eksempelvis ikke håndteres med annet avfall, fordi det kan medføre alvorlig forurensning eller fare for skade på mennesker eller dyr. Gjennomsiktige avfallsekker bidrar til at avfallet blir håndtert riktig og kildesortert. Det er lettere for medarbeiderne på avfallsanlegget å veilede innbyggerne til å sortere, dersom avfallet er synlig. Når avfallet kildesorteres utnytter vi ressursene som ligger i avfallet på en bedre måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.